Pályázat

„INNOVÁCIÓS FEJLESZTÉS AZ APM-CONSULTINGNÁL”

 

A projekt alapadatai:

  • Projekt azonosító: 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00285
  • Igényelt támogatás: 19 678786 Ft
  • Támogatás mértéke: 60,00 %
  • A projekt költségvetése: 32 797 977 Ft
  • Projekt tervezett befejezése: 2022.06.01.A projekt bemutatása:

Az APM-Consulting Kft. egy pécsi székhelyű építészmérnöki iroda, ami 2006-ban alapult. Cégünk fontosnak tartja, hogy a tervezői tevékenyég ne korlátozódjon csak egy szakterületre, ezért a majdnem 14 éves fennállásunk óta számos sokszínű projektben vettünk részt. Cégünk szolgáltatásai 3 szakterületre oszthatók: építészet, belsőépítészet és projektmenedzsment.

Az utóbbi évtizedben egyre nagyobb igény mutatkozik a környezet kevésbé károsító, kevésbé környezetszennyező megoldások és fejlesztések kivitelezésére. Ennek tudatában elhatároztuk, hogy kifejlesztünk egy korszerű környezetbarát építési technológiát, amely régóta ismert, azonban Magyarországon még nem használt építőanyagon alapul. A kutatni kívánt termékszolgáltatás alapja, hogy az építési területen található talajföld, amelyet vízzel és portlandcementtel felkeverve építésre alkalmas földbeton tudunk készíteni. Ennek a földbetonnak szeretnénk kifejleszteni a környezetbarát, „low carbon” verzióját. A kutatás a portlandcementet helyettesítő anyag kifejlesztésére is szolgálna, hisz a portlandcement nem költséghatékony és nem környezetkímélő az aránylag hatalmas ökológiai lábnyomával. Így a kutatás során különböző számítások elvégzésére, talajminták elemzésére, terheléses tesztek futtatására is sor fog kerülni.

Az építőipar folyamatos növekedő tendenciát mutat, hiszen 2019-ben csaknem 21.000 új lakás épült országszerte, ezáltal a célpiac biztosított számunkra. A piacon jelenleg nincs konkurens cég a kifejleszteni kívánt technológia gyártásában, így az egyedi igényű piacot egyedüli cégként tudjuk lefedni. Ennek tekintetében eleinte kisebb épületektől kezdve a későbbi nagyobb beruházású épületek kivitelezése a célunk.

Továbbá projektünk pozitív hozadékaként tekinthetjük, hogy a know-how-t, amelyet a szakembereink a fejlesztés alatt szerezni fognak, az országban kevesen birtokolják.

 

A projekt megvalósulásának helyszíne:

7693 Pécs, Malom út 8.


A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

Cím: 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.

E-mail: nkfialap@nkfih.gov.hu

Telefon: +36 1 795 9500

Honlap: https://nkfih.gov.hu/palyazoknak